تحقیقات جدید نشان داد که مصرف بیشتر کلسیم از منابع غذایی و مکملها با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال (CRC) در نقاط مختلف تومور ارتباط دارد و افزایش مصرف کلسیم میتواند به بیمارانی که به اندازه کافی این ماده معدنی را دریافت نمیکنند، کمک کند.
پژوهشگران مطالعه ملی رژیم غذایی و سلامت NIH–AARP دریافتند که مصرف محصولات لبنی و کلسیم با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال ارتباط معکوس دارد، این نتایج پس از ۷ سال پیگیری بهدست آمد. با این حال، آنها در گزارش اولیه خود به تفاوتها بر اساس محل تومور یا منبع کلسیم اشاره نکردند.
اما اکنون، پس از بیش از ۲۰ سال پیگیری، این پژوهشگران سوالات باقیمانده را بررسی کردهاند، از جمله اینکه آیا ارتباطات بین مصرف کلسیم و سرطان کولورکتال با توجه به منبع کلسیم، محل تومور یا گروههای جمعیتی متفاوت است یا خیر.
در این مطالعه، ۴۷۱,۳۹۶ بزرگسال بدون سابقه سرطان در آغاز مطالعه مشارکت کردند که گزارش داده بودند از سلامت خوبی برخوردارند. میانگین سن آنها ۶۲ سال بود و ۵۹.۵ درصد از آنها مرد بودند.
مصرف کلسیم غذایی اولیه از طریق پرسشنامه ۱۲۴ ماده غذایی بررسی شد. مقدار کل کلسیم با ترکیب مصرف از منابع غذایی (لبنی و غیرلبنی) و مکملها محاسبه گردید. موارد جدید سرطان کولورکتال با استفاده از دادههای ثبتنام سرطان شناسایی شدند و خطر با استفاده از مدلهای خطر نسبی کک پروپوشنال مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج:
در طول بیش از ۷.۳ میلیون سال-نفر پیگیری (میانه، ۱۸.۴ سال)، ۱۰,۶۱۸ مورد جدید سرطان کولورکتال گزارش شد.
شرکتکنندگان در بالاترین پنجم مصرف کلسیم کل (۲,۰۵۶ میلیگرم در روز برای زنان و ۱,۷۷۳ میلیگرم در روز برای مردان) ۲۹ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال داشتند (نسبت خطر [HR]، ۰.۷۱) در مقایسه با کسانی که در پنجم پایینتر قرار داشتند (۴۰۱ میلیگرم در روز برای زنان و ۴۰۷ میلیگرم در روز برای مردان).
این ارتباط معکوس در تمام نقاط تومور مشاهده شد.
منابع مختلف کلسیم، از جمله لبنیات، منابع غیرلبنی و مکملها، در کاهش خطر مؤثر بودند.
به طور کلی، برای هر ۳۰۰ میلیگرم افزایش در مصرف روزانه کلسیم کل، غذایی و مکملی، به ترتیب خطر ابتلا به سرطان کولورکتال ۸٪، ۱۰٪ و ۵٪ کاهش یافت. در افراد سیاهپوست، این کاهش به ترتیب ۳۲٪، ۳۶٪ و ۱۹٪ بود.
نتیجهگیری:
نویسندگان این تحقیق نتیجهگیری کردند که «افزایش مصرف کلسیم، به ویژه در گروههایی که مصرف کمتری دارند، ممکن است با کاهش تفاوتهای قابل اجتناب در خطر ابتلا به سرطان کولورکتال همراه باشد».
منبع: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2830147